Kärlek och pengar

Premiär 22 oktober 2011.

Dennis Kellys Kärlek och pengar behandlar köpbegäret och dess inverkan på människan.

Varför lever vi i en tillvaro där det är så lätt att hamna i skuldfällor?

Vilka hål vill vi fylla genom att köpa saker?

Karaktärerna i Kärlek och pengar blir starkt påverkade av konsumtionshetsen.

Medverkande

Manus: Dennis Kelly

Regi:Robin Pohlstrand Björkman

Medverkande: Mia Eriksson, Olle Liljas, Lars Wik, Anette Sevréus, Andreas Scheffel, Elina Eriksson, Erik Åkerlind, Hanna Ullerstam

Kostym: Heléne Pohlstrand

Scenografi: Anna Hjertén Grahm, My Persson och Olle Liljas

Ljussättare: My Persson, Patrik Svedberg

Tekniker: Patrik Svedberg

Musik: Per Larsson

Regiassistent: Anna Henriksson

Produktionsassistent: Ebba Melchior

Recensioner

 

"Människor i Sverige idag skuldsätter sig för att kunna köpa fina väskor och bestick, ett faktum som gör det nog så motiverat att likt Göteborgs Dramatiska Teater i denna på alla sätt utmärkta uppsättning låta det tragikomiska slå över i det rent tragiska."

"Det är stundtals roligt men varje road grimas vänds strax i sin motsats när pjäsen plötsligt, inte minst genom det genomgående mycket skickliga skådespeleriet och Robin Pohlstrand Björkmans regi som timat varje växeldialog exakt, kommer lite för nära."

Mikaela Blomqvist, GP

 

"Från Olle Liljas' förvirring till Mia Erikssons slutmonolog, framförd med en engagerad fingertoppskänsla. Det är skönt att se Göteborgs Dramatiska Teater återigen bjuda på en synkad, genomarbetad och smått obehaglig föreställning, om ni nu förstår mig rätt. Säkert regisserad och säkert spelad."

"...ges plats för fler problem, som vanlig normal obekvämhet. Detta visas särskilt i mötet mellan en man (Erik Åkerlind) och en kvinna (Hanna Ullerstam) i en äcklig, rolig och deprimerande scen. Och ypperligt välspelad, som vanligt med Åkerlind och Ullerstam."

Helena Krantz, Göteborgs Fria Tidning

 

"Mia Eriksson är mycket intensiv och imponerar som centralgestalten Lina. Hennes långa, sökande slutreplik om fysik har en desperat underton som sammanfattar pjäsen och är närmast rörande."

Liv Landell Major, nummer.se

karlek och pengar affisch